lördag 18 juli 2015

Motvind och regn


 (Skrivet på mobil långt efter läggdags = felstavningar)

Det vi hela tiden intalade oss själva på väg rill Amsterdam i motvind och/eller regn var att vi ju iallafall skulle få medvind på hemvägen. Efter att ha kommit till, och besvikits av, Amsterdam (som var som alla andra Europeiska städer fast med mer (och annorlunda) röklukt), efter att ha krigat oss igenom helvetets vilsecyklarstad Lelystad inte mindre än tre gånger - första gången på väg mot Amsterdam,  andra gången när vi insåg att det var för sent och måste åka tillbaka till campingen på andra sidan stan,  tredje gången på väg till Amsterdam igen nästa morgon - så vände vinden när vi vände hemåt. Vi vaknade dessutom till åskväder och regn som följde oss hela vägen till staden Almere. Där tog vi ett beslut i våra genomdränkta kläder,  packning och skor,  att skita i allt och ta tåget hem istället för att lida mer. Vi var helt enkelt beredda på att tömma plånböckerna för att slippa cykla en meter till.
På Almere tågstation var det ingen av de anställda som visste hur biljettsystemet fungerade,  och efter att den tredje personen vi talade med ringt i desperation till sin kompis som jobbade på tågstation i Tyskland,  så fick vi berättat för oss att vårt bästa val var att åka till Amsterdam och ta tåget därifrån. I Amsterdam sade de att det bästa de kunde göra var att skicka oss till Leer, Tyskland,  med byte i Almere och Groningen.

Kort och gott: för att ta oss från Amsterdam så cyklade vi till Almere,  tog tåget tillbaka till Amsterdam, och tog där ett tåg som krävde ett byte i Almere.

Just nu ligger jag i en torr säng i ett svalt rum ( till skillnad från en fuktig sovsäck i ett kvavt tält). Tror detta är höjdpunkten på resan.