lördag 2 januari 2016

Idag är den enda 2:a januari 2016 som nånsin kommer att finnas

Dagens titel refererar till folks besatthet med symmetriska datum, typ 11/11/11 och 12/12/12, pi-datum (typ fjortonde mars 2015) m.m.
Idag är den enda dagen som Jorden kommer att befinna sig på just det här stället, eftersom solen roterar runt vintergatans mitt, och vintergatan rör sig tillsammans med den Lokala galaxhopen (som, för den som bryr sig, ingår i Virgosuperhopen, som själv är en del av Laniakeasuperhopen, som i sin tur ingår (tror man) i Galaxfilamentet Stora muren Centaurus) mot den Stora Attraktorn.
Med det sagt så är väl nyår ingen särskild dag, just i det att alla dagar är unika och kommer aldrig att återkomma. Minns du den där måndgen den 17:e september 2012? Den var unik, och trots att den var unik så gjorde du inget för att fira den/komma ihåg den. Ändå var du uppe klockan 11:11 den elfte november år 2011 och tog en bild på klockan.
Men nyår den här gången var fin ändå, trots att den inte var unik i sin unikhet.
Det bästa med att ha mycket folk på en fest är att man kan gå ifrån någon som man tröttnar på. Orkar jag inte höra fler nedlåtande kommentarer från person A så går jag till köket och hämtar kaffe och tjötar lite med person B. Om något intressant händer på övervåningen så kan man gå dit, om det visade sig inte vara så kul ändå så kan man stanna för sällskapets skull.
Ni fattar.
Jag hade kul.
Man behöver inte alltid skriva ett innehållsrikt eller långt inlägg. Det är lugnt ändå.