söndag 29 maj 2016

Vadvärk och nöjdtrötthet

Det finns ingen hiss i huset där jag bor (känner ingen varann...)(<- youtube), men vi fick ändå upp kartonger, säng, bokhylla och övriga möbler (varav de flesta precis inköpts på the one and only möbelaffär utanför Göteborg) uppför de vindlande trapporna till vindsvåningen. Utan en familj som bärhjälp hade jag inte kunnat gå på ett par dagar. Jag hade definitivt inte kunnat göra de tre vändor till affären som behövdes för att fylla kyl och skafferi med basvaror, vilket jag gjorde på tom mage, eftersom ingen mat fanns i kyl eller skafferi.

Helgen har alltså, summa summarum, varit en prövning. Både i uthållighet och i att ignorera tentor som ligger och gnager och viskar nånstans i hippocampus (...luuuudviiiig.... tentaaaaaa........... pluggaa......). En annan sak som jag fått erfara är den låsning som kommer över en när man har 7 saker som man vet att man borde göra först av allt, innan man gör något annat. En lösning på detta är att först göra det som ligger geografiskt närmast.

I dag och just nu - söndag kväll - sitter jag i lunchrummet på IT-sektionen. Det krävdes två vändor hela vägen fram med min numera bångstyriga cykel (styret har delvis rostat fast p.g.a. en fuktskyddande gummiplugg som satt på sniskan (kan man då säga att den var "snisksittande"?)) för att komma in i universitetet. En för att inse att man glömt passerkortet, och ännu en med passerkort i högsta hugg.
  Meningen var att jag skulle tvinga mig själv till att läsa lite i Neuroscience-boken och kanske till och med börja svara på första tentafrågan. Men en viktig detalj här är att jag inte haft något internet i lägenheten, och kommer förmodligen inte ha det över sommaren heller. Så när jag satte mig till rätta i lunchrummet kom hela internet ösandes över mig som en störtflod. Jag hade inget val än att ta igen förlorad internet-tid.
 I framtiden kanske jag blir så duktig så att jag kan skippa störtfloden av youtubevideos, click-bait och redditerande innan jag gjort det jag satt mig för att göra. 
But today is not that day, som Aragorn skulle säga om han stod framför en orc-armé och peppade de sina.

Från ett lunchrum i en söndagsövergiven IT-sektion: Over & out.