onsdag 27 juli 2016

Mitt skrivbord går att höja och sänka.
 Min kontorstol går att justera för höjd, lutning, ryggstödets vinkling och armstödens avstånd från varandra. I ryggstödet finns en liten ballong som man kan pumpa upp med en gummiboll. När man åker omkring med stolen så känner man sig lite som en manet, när den tar ett simtag, glider lite, ett simtag till, glider lite mer.

Inga mail i inkorgen.

 Jag önskar jag var mer koffeinresistent, så att jag kunde fördriva tiden med att gå iväg och hämta kaffe. En fröjd är att jag har en halvtimmas lunch mer än de andra på kontoret. Män som Hatar Kvinnor står i lunchrummets lilla bortglömda bokhylla som sitter uppsatt i hörnet. Jag ställer mig upp och höjer skrivbordet. Jag sätter mig ned och sänker det igen. Jag sätter mig på knä bakochfram på min stol och lutar mig framåt mot ryggstödet. Jag sätter högerfoten i marken och låter vänstra benet vila med knät mot stolen. Jag sätter mig ned och snurrar ett varv.

 Inga mail i inkorgen.

  Min chef har jag inte sett sedan arbetsintervjun, men en kollega har fått agera läromästare sålänge. Min upplärningstid var en vecka, men ändå sitter jag bakom kollegorna och ser på när de jobbar halvvägs in i vecka två.  Jag har inte fått några inloggningsuppgifter än, utan jobbar på en annans konto. En mild form av identitetsstöld. Identitetslån, kanske.

  Inga mail i inkorgen.

  Såhär lite att göra är det 70% av tiden på mitt jobb. Förhoppningsvis blir det mer att göra när mitt uppdrag satt igång "på riktigt", men i den här takten känns det väldigt långt borta.

När jag kommer hem vid halv sex på eftermiddagen så äter jag middag och läser om gissa-vilken-populär-fantasyserie (är på bok 1, snart 2). Sedan sätter jag mig vid min lånedator och scannar visitkort och för över dem till ett excellblad. Detta gör jag tills läggdags.  Det är skumt att man kan få mer pengar för att scanna pappersbitar och rätta till lite text, än man får när man sliter ut leder, muskler och kropp i ett café (Diska! Värm mat! Ta betalt! Säg "Kvitto på det?"! Städa! Diska! Städa! Gör sjutton olika kaffedrinkar och milkshakes!). Eller ett stall för den delen, där man kan tjäna lika mycket på en dag som jag tjänar på en timma av visitkortsscanning.

Jobb är konstiga saker. Tur att man får pengar om man har ett.